Schade melden autoverzekering

Heeft u schade?

Vervelend dat u schade heeft. Wij helpen u graag. Het is belangrijk om uw schade zo snel mogelijk door te geven. Dit kan via een online formulier of via Mijn Verzekeringen. Wij nemen de schade in behandeling en houden u op de hoogte.

Heeft u een aanrijding met een andere verkeersdeelnemer? Dan hebben wij ook het Europese aanrijdingsformulier nodig. Dit moet door beide betrokkenen volledig worden ingevuld en ondertekend.

Ernstige schade

Bij ernstige schade aan uw auto kunt u dag en nacht contact opnemen met alarmcentrale SOS International: 088 - 980 04 02. Vanuit het buitenland: (+31) (0)88 - 980 04 02.

Herstelservice

Bekijk de schadeherstellers die zijn aangesloten bij de herstelservice. Er kan geen gebruik worden gemaakt van de herstelservice als de auto total loss is verklaard. Bij schadebedrijven van ASN Autoschade kunt u direct online een afspraak maken. Wie gebruik maakt van onze herstelservice profiteert van enkele belangrijke voordelen:

  • U kunt binnen Nederland gebruikmaken van een haal- en brengservice
  • U kunt binnen Nederland gebruikmaken van een gratis leenauto
  • Uw auto wordt volledig schoongemaakt
  • Wij betalen de rekening, onder aftrek van uw eigen risico, rechtstreeks aan het herstelbedrijf
  • U heeft 4 jaar BOVAG/FOCWA-garantie op de reparatie
  • Let op: in verband met het coronavirus vragen wij u om, indien mogelijk, gebruik te maken van de haal- en brengservice. Zo voorkomen we dat er zich te veel mensen in de garages bevinden en kan de regel om 1,5 meter afstand te houden nageleefd worden.

Let op: in verband met het coronavirus vragen wij u om, indien mogelijk, gebruik te maken van de haal- en brengservice. Zo voorkomen we dat er zich te veel mensen in de garages bevinden en kan de regel om 1,5 meter afstand te houden nageleefd worden.

Kiest u ervoor uw schade niet te laten repareren? In dat geval geldt het hogere eigen risico, tenzij uw auto total loss is. Hieronder kunt u lezen wat de voorwaarden zijn als u kiest voor uw eigen, niet bij ons aangesloten hersteller.

Uw eigen hersteller

U kunt ervoor kiezen om de schade te laten repareren door een schadeherstelbedrijf dat niet is aangesloten bij onze herstelservice. U betaalt een eigen risico van EUR 650,-. Bent u als eigenaar van de auto ouder dan 23 jaar en laat u uw auto besturen door iemand die jonger is dan 24 jaar? Dan is het eigen risico EUR 900,-. Dit geldt alleen bij cascoschade. Niet bij WA- en ruitschade. Bij een schade tot EUR 750,- ontvangen wij graag een gespecificeerde factuur.

Voor schades boven de EUR 750,- schakelen wij een expert in. Geef aan ons door op welke dag de hersteller met het herstel begint. Wij zorgen ervoor dat de expert op die dag langskomt bij de hersteller. Als u dit voor 12:00 uur doorgeeft, lukt het meestal om dit voor de volgende werkdag te regelen. Geeft u dit na 12:00 uur door, dan is er een extra werkdag nodig.

Ruitschades

Bel dan met onze Ruitschadeservice 088 - 040 64 00. U kunt ook een online afspraak (link) maken. Wij werken samen met Carglass en Autotaalglas. Dit zjn specialisten in reparatie en vervanging van autoruiten.

Heeft u WA + Beperkt Casco of WA + Uitgebreid Casco? En u maakt gebruik van onze Ruitschadeservice? Dan betaalt u niets als de ruit gerepareerd kan worden en wij verminderen uw eigen risico met EUR 75,- als de ruit vervangen moet worden.

Schadevrije jaren

Als u een jaar geen schade claimt, bouwt u een schadevrij jaar op en loopt uw bonuskorting verder op. Deze bonuskorting kan oplopen tot maximaal 80%.

Schade wel of niet claimen?

Als u schade claimt, verliest u mogelijk een deel van uw bonuskorting. Het gevolg is dat u meer premie gaat betalen. Het duurt doorgaans 3 tot 4 jaar voordat u weer de korting heeft die u had voordat u schade reed. Als u meer dan één keer per jaar schade heeft, kunnen de gevolgen voor uw premie groter zijn.

Afhankelijk van de hoogte van de reparatiekosten kan het financieel aantrekkelijker zijn om de schade zelf te betalen en die niet te claimen bij uw autoverzekering. Met behulp van de tabel Bonus-malusregeling in de polisvoorwaarden kunt u berekenen wat voor u de beste keuze is. Op uw polisblad kunt u zien op welke trede u op dit moment staat.

Heeft u vragen, neem dan contact op met onze klantenservice. U vindt alle contactgegevens en openingstijden op de pagina Service & Contact.