Schade melden motorverzekering

Heeft u schade?

Vervelend dat u schade heeft. Wij helpen u graag. Geef uw schade zo snel mogelijk door. Dit kan via een online formulier of Mijn Verzekeringen. Wij nemen de schade in behandeling en houden u op de hoogte.

Heeft u een aanrijding met een andere verkeersdeelnemer? Dan hebben wij ook het Europees aanrijdingsformulier nodig. Dit moet door beide betrokkenen worden ingevuld.

Ernstige schade

Bij ernstige materiële schade kunt u dag en nacht contact opnemen met alarmcentrale SOS International: 088 - 980 04 02, vanuit het buitenland (+31) (0)88 - 980 04 02.

Herstelservice

Vind een aangesloten herstelbedrijf op de website van Focwa. Er kan geen gebruik worden gemaakt van de herstelservice als de motor total loss is verklaard.

Uw eigen hersteller

U kunt ervoor kiezen om de schade te laten repareren door een schadeherstelbedrijf naar eigen keuze. Uiteraard is dat geen probleem.

Bij een schade tot EUR 750,- ontvangen wij graag een gespecificeerde factuur.

Voor schades boven de EUR 750,- schakelen wij een expert in. Geef aan ons door op welke dag de hersteller met het herstel begint. Wij zorgen ervoor dat de expert op die dag langskomt bij de hersteller. Als u dit voor 12:00 uur doorgeeft lukt het meestal om dit voor de volgende werkdag te regelen. Geeft u dit na 12:00 uur door, dan is er een extra werkdag nodig.

Schadevrije jaren

Als u een jaar geen schade claimt, krijgt u het daaropvolgende jaar korting op uw premie. Claimt u meerdere jaren geen schade, dan loopt deze korting verder op. Deze bonuskorting kan oplopen tot maximaal 80%.

Als u een schade claimt bij uw motorverzekering en de schade is uw eigen schuld, dan verliest u een deel van uw bonuskorting. Hoeveel korting u verliest, hangt af van het aantal schadevrije jaren dat u op uw naam heeft staan. Deze informatie is terug te vinden in de zogeheten bonus-malusladder. Deze vindt u in de polisvoorwaarden.

Schade wel of niet claimen?

Als u schade claimt, verliest u een deel van uw bonuskorting. Het gevolg is dat u meer premie gaat betalen. Het duurt doorgaans 5 jaar voordat u weer de korting heeft die u had voordat u schade reed. Als u meer dan één keer per jaar schade heeft, kunnen de gevolgen voor uw premie groter zijn.

Afhankelijk van de hoogte van de reparatiekosten kan het financieel aantrekkelijker zijn om de schade zelf te betalen en die niet te claimen bij uw motorverzekering. Met behulp van de bonus-malusladder in de polisvoorwaarden kunt u berekenen wat voor u de beste keuze is. Heeft u vragen, neem dan contact op met onze klantenservice. U vindt alle contactgegevens en openingstijden op de pagina Service & Contact.