Schade melden woonhuisverzekering

Heeft u schade?

Vervelend dat u schade heeft. Wij helpen u graag. Geef uw schade zo snel mogelijk door. Dit kan via een online formulier of via Mijn Verzekeringen. Wij nemen de schade in behandeling en houden u op de hoogte.

Voordat u een schade meldt

Om schades snel te kunnen beoordelen en afwikkelen, verzoeken wij u om de volgende zaken in acht te nemen:

  • Noteer voor uzelf alvast wat er is gebeurd en wat de schade is
  • Heeft u ernstige schade? Maak enkele foto’s waarop de schade duidelijk zichtbaar is
  • Heeft u waterschade? Laat zaken goed drogen en maak daarna nogmaals foto’s
  • Tref als het nodig is noodmaatregelen om verdere schade te voorkomen. Doe dit alleen als het veilig kan. Deze kosten zijn in veel gevallen meeverzekerd

Spoedeisende schades kunt u uiteraard direct online, via het contactformulier of telefonisch melden. U vindt alle contactgegevens op de pagina Service & Contact.

Onze herstelservice

Wilt u gebruik maken van onze herstelservice, dan kunt u dit direct aangeven. Als de schade wordt gedekt door uw verzekering, zorgen wij ervoor dat er zo snel mogelijk een bedrijf wordt ingeschakeld om de schade te repareren.

Goed om te weten

  • Er geldt een eigen risico van EUR 150,-. Bij storm is dit EUR 250,-. Een schade die naar uw inschatting beneden dit eigen risico blijft, hoeft u niet te melden. Maakt u gebruik van onze herstelservice? In dat geval vervalt het eigen risico.
  • Er is een boom omgevallen, maar deze heeft geen schade veroorzaakt aan uw huis, garage, schuur, schutting of uw inboedel (tuinmeubelen, tuingereedschap, tuinbeelden, partytent)? U hoeft dit niet te melden. De kosten van het opruimen van de boom vallen in dat geval niet onder de dekking.
  • Waterschade die is ontstaan via openstaande ramen of deuren, is niet verzekerd.
  • Schade aan inboedel die zich in uw tuin of op uw balkon bevond (tuinmeubelen, tuingereedschap, tuinbeelden, partytent) ontstaan door storm/neerslag hoeft u niet te melden. Deze schade valt niet onder de dekking.