header aansprakelijkheidverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering

U morst rode wijn op de nieuwe witte bank van de buurvrouw. Of uw zoontje schopt met zijn voetbal een voorbijganger van zijn fiets. De rekening kan snel oplopen. De Via mijn werk aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die u per ongeluk veroorzaakt aan anderen. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje.

Wat maakt onze aansprakelijkheidsverzekering zo goed

 • Uw hele gezin is wereldwijd verzekerd
  De aansprakelijkheidsverzekering heeft een wereldwijde dekking. U, uw partner en uw kinderen zijn dus overal ter wereld verzekerd tot standaard EUR 1.500.000,- per gebeurtenis.
 • Ook voor uitwonende, studerende kinderen
  Uw kinderen zijn meeverzekerd als u kiest voor een gezinsdekking. De kinderen zijn verzekerd zolang zij thuiswonend zijn. Ze zijn ook verzekerd als zij voor hun studie niet thuis wonen.
 • U betaalt geen eigen risico
  Bij schades die door deze verzekering worden gedekt, betaalt u geen eigen risico. Dit geldt voor het bedrag waarvoor u bent verzekerd.
 • U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen
  U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen. Wij beŽindigen uw verzekering 30 dagen later.

Wat vergoedt de aansprakelijkheidsverzekering

Schade aan anderen

Met de Via mijn werk aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor de schade die u toebrengt aan anderen. Als uw kind bijvoorbeeld per ongeluk een ruit bij de buren breekt. Het verzekerd bedrag is standaard EUR 1.500.000,-. U kunt dit verhogen tot EUR 2.500.000,-. Schade aan bezittingen, maar ook letsel aan personen wordt vergoed. Schade die opzettelijk is veroorzaakt, is niet verzekerd.

Schade door uw woning

De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt ook schade die uw woning veroorzaakt en waar u als eigenaar aansprakelijk voor bent. Denk aan een dakpan die op de auto van de buren valt. Niet alleen uw eigen woning, maar ook uw eventuele recreatiewoning, stacaravan, huisje op een volkstuincomplex of tweede woning binnen Europa is verzekerd. Een woning die u aan anderen verhuurt is niet verzekerd.

U bent wereldwijd verzekerd

De Via mijn werk aansprakelijkheidsverzekering dekt ook schade als u in het buitenland bent. Voorwaarde is wel dat u in Nederland woont.

Ook uw gezinsleden verzekerd

Niet alleen uzelf, maar ook uw gezin en eventuele huisdieren zijn meeverzekerd.

Over het eigen risico

Er is geen eigen risico. U betaalt niets tot het maximumbedrag waarvoor u bent verzekerd. U heeft dus geen onverwachte kosten.

Bekijk de verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt u deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.