header bromfietsverzekering

Bromfietsverzekering

Waarom een bromfietsverzekering?

Verzeker uw bromfiets, scooter of snorfiets eenvoudig met de Via mijn werk bromfietsverzekering. Deze biedt een uitgebreide dekking en een aantal extra voordelen. Zo kunt u zonder zorgen de weg op.

Wat maakt onze verzekering zo goed?

 • Direct een hoge starterskorting
  Sluit u een bromfietsverzekering af en heeft u geen schadevrije jaren, dan krijgt u direct een starterskorting van 30%.
 • Tot maximaal 80% no-claim korting
  Als u schadevrij rijdt, kan de no-claim korting oplopen tot maximaal 80%. Als u 6 jaar of langer 80% korting heeft dan behoudt u uw korting als u een schade heeft.

Wat vergoedt de bromfietsverzekering

De Via mijn werk bromfietsverzekering stelt u zelf samen uit onderstaande dekkingen.

Wettelijke Aansprakelijkheid

Deze dekking is verplicht voor u als eigenaar van de bromfiets en vergoedt schade die u aan anderen veroorzaakt. Dit geldt ook wanneer u eigenaar bent van een scooter of snorfiets.

WA + Uitgebreid Casco

Met deze dekking verzekert u zich voor schade die u aan anderen veroorzaakt. Wij dekken ook schade aan uw eigen bromfiets, scooter of snorfiets. Zelfs als het uw eigen schuld is.

Uitbreidingen

Voor extra bescherming kunt u kiezen voor de dekkingen Opzittenden Plus en/of Rechtsbijstand.

Opzittenden Plus

Deze dekking vergoedt schade aan u en uw passagiers bij een verkeersongeval. De personen moeten dan wel op de bromfiets zitten die bij ons is verzekerd. Overlijdt een passagier na een ongeval of raakt iemand blijvend invalide? Dan keren we als voorschot een bedrag uit van EUR 2.500,- totdat duidelijk is wat de exacte schade is.

Deze dekking vergoedt schade aan u en uw passagiers tot een maximum van EUR 25.000,-. (voor alle personen bij elkaar). Onder de dekking valt onder andere:

 • Kosten na het overlijden (indien niet vergoed door uitvaartverzekering)
 • Medische kosten (die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed)
 • Een lager inkomen door blijvende invaliditeit
 • Indirecte gevolgen van invaliditeit, zoals kosten voor aanpassing van de woning en gezinshulp
 • Schade aan persoonlijke eigendommen (als dit niet gedekt wordt door andere verzekeringen)
Rechtsbijstand

Het kan natuurlijk gebeuren dat u in een situatie komt waarbij u juridische hulp nodig heeft. Dit kan zonder verzekering veel geld kosten. Deze dekking vergoedt de juridische bijstand. Denk hierbij aan geschillen na een aanrijding (bijvoorbeeld over wie er moet betalen) of problemen met de garantie van uw bromfiets.

Zelf een advocaat kiezen

Is de hulp van een advocaat verplicht om u in een procedure bij de rechter bij te staan? Dan mag u zelf bepalen welke advocaat wordt ingeschakeld. De kosten van externe hulp zoals een advocaat wordt vergoedt tot maximaal EUR 60.000,-. Is een advocaat in een gerechtelijke of administratieve procedure niet verplicht? Maar u wilt dat toch? Dan kan dat. De vergoeding is dan gemaximeerd tot EUR 10.000,-. Schakel niet zelf de advocaat in. Vraag altijd eerst toestemming.

Eigen risico

Bij schade of verlies geldt een eigen risico van 10% van het schadebedrag met een minimum van EUR 200,-.

Bent u als eigenaar van de bromfiets ouder dan 19 jaar

 • en laat u uw bromfiets besturen door iemand die jonger is dan 19 jaar, dan geldt een extra eigen risico van EUR 500,-.
 • en heeft u iemand jonger dan 19 jaar opgegeven als regelmatige bestuurder, dan geldt het standaard eigen risico van 10% van het schadebedrag met een minimum van EUR 200,-.

Bekijk de verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt u deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.