header caravanverzekering

Caravanverzekering

Waarom een caravanverzekering?

Een toercaravan of vouwwagen is als uw tweede huis op vakantie. Een goede verzekering is belangrijk om hoge kosten bij schade te voorkomen. Met de Via mijn werk caravanzekering kunt u met een gerust gevoel op vakantie.

Wat maakt onze verzekering zo goed?

 • Verzeker alleen wat u nodig heeft
  U betaalt alleen voor wat u belangrijk vindt. Dat ziet u terug in de premie. U kunt naast de basisdekking ook kiezen voor uitbreidingen. Gaat u bijvoorbeeld naar landen waar het weer snel kan omslaan? Kies dan voor de uitbreiding hagelschade.
 • Tot drie jaar verzekerd voor de nieuwwaarde
  Wij vergoeden de nieuwwaarde als uw caravan niet ouder is dan drie jaar. Dit geldt als uw caravan gestolen of total loss is verklaard.
 • U profiteert van een laag eigen risico
  Er geldt een laag eigen risico van EUR 150,- per gebeurtenis. Bij schade hoeft u dus geen hoge bedragen zelf te betalen. Wel zo prettig. Wanneer u de schade laat herstellen door een aangesloten schadeherstelbedrijf, wordt het eigen risico verminderd met EUR 150,-.

Wat vergoedt de caravanverzekering?

De Via mijn werk caravanverzekering stelt u zelf samen uit onderstaande dekkingen.

Basisdekking

De basisdekking biedt u een goede basis om zorgeloos op vakantie te gaan. Hieronder valt:

 • Schade door aanrijding
 • Schade door storm
 • Schade door brand, ontploffing en diefstal
 • Schade door constructie- en materiaalfouten (voor caravans tot 60 maanden)
 • Hulpverlening
Uitbreidingen

Voor extra bescherming kunt u kiezen voor één van de onderstaande aanvullende dekkingen.

Hagelschade

U kunt ervoor kiezen uw caravan te verzekeren tegen de gevolgen van hagel. Krassen, gaten, scheuren, lekken en alle verdere gevolgen van een hagelbui zijn volledig verzekerd. Dat is een hele geruststelling.

Inboedel

Wie met de caravan op vakantie gaat, neemt niet alleen bagage maar ook spullen voor gebruik op de camping mee. U kunt denken aan keukenspullen en tuinmeubelen. Deze spullen kunt u meeverzekeren. Uw inboedel is dan verzekerd tot een bedrag van EUR 5.000,-.

Accessoires

Als uw caravan uitgerust is met accessoires, kan het verstandig zijn die ook te verzekeren. U kunt denken aan:

 • Een reservewiel
 • Een caravanmover
 • Een fietsenrek
 • Satellietschotels
 • Zonnepanelen

Met deze dekking zijn ook de accessoires goed verzekerd tot een bedrag van EUR 5.000,-.

Voortent / luifel

Wilt u de voortent of luifel ook goed verzekerd hebben? Kies dan voor deze uitbreiding. Hiermee zijn uw voortent en luifel tot EUR 2.500,- verzekerd.

Goed om te weten

Aansprakelijkheid

Het kan voorkomen dat u met uw caravan schade veroorzaakt aan anderen. Als uw caravan gekoppeld is aan uw auto dan valt dit onder de WA-verzekering van uw auto. Staat uw caravan los van uw auto geparkeerd dan valt de veroorzaakte schade onder de caravanverzekering.

Eigen risico

Wanneer u schade heeft, is het altijd vervelend als u een flink bedrag aan eigen risico zelf moet betalen. Wij rekenen daarom een laag eigen risico van EUR 150,- per gebeurtenis.

Beveiliging

Om diefstal te voorkomen stellen wij een aantal eisen aan de beveiliging van uw caravan. Voor caravans met een cataloguswaarde tot EUR 20.000,- is een koppelingsslot of wielklem verplicht. Is de cataloguswaarde hoger dan EUR 20.000,- dan is beveiliging door middel van een koppelingsslot én wielklem verplicht.

Deze eisen gelden niet als u de caravan stalt in een (winter)stalling of schuur en als u de caravan niet op slot mag zetten volgens (brandweer)voorschriften.

Bekijk de verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt u deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.