header motorverzekering

Motorverzekering

Waarom een motorverzekering

U bent gehecht aan uw motor. Daar loopt u liever geen risico's mee. Het is daarom belangrijk een goede verzekering af te sluiten. Een verzekering die precies dekt waar u behoefte aan heeft. Met de Via mijn werk motorverzekering kunt u zonder zorgen op weg.

Wat maakt onze motorverzekering zo goed

 • 10% korting voor rijders met VRO-certificaat
  Veiligheid op de weg staat bij ons voorop. Door het volgen van een Voortgezette Rij Opleiding (VRO) leert u veilig rijden. Zo kunt u met plezier de weg op. Als u een VRO heeft gevolgd bij de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV), krijgt u 10% korting op uw premie. De korting geldt maximaal vijf jaar na behalen van het VRO-certificaat.
 • Nieuwe motor? Tot drie jaar vergoeden we de nieuwwaarde
  Als u een nieuwe motor verzekert, dan is deze de eerste drie jaar verzekerd tegen de nieuwwaarde. Dit geldt alleen als u de eerste eigenaar van de motor bent en de motor mag niet ouder dan drie jaar zijn. Wij vergoeden de prijs van een nieuwe motor van hetzelfde model, type en uitvoering op het moment van de schade. Deze regeling geldt voor motoren met een cataloguswaarde tot EUR 30.000,-. De nieuwwaarderegeling is alleen van toepassing als u WA + Uitgebreid casco heeft.
 • Tweedehands motor eerste drie jaar verzekerd tegen aankoopwaarde
  Bent u niet de eerste eigenaar van een motor, dan is de motor de eerste drie jaar verzekerd tegen de aankoopwaarde. Dit geldt als uw motor gestolen of total loss is verklaard. De nieuwwaarde van de motor mag niet hoger zijn dan EUR 30.000,-. De aankoopwaarderegeling is alleen van toepassing als u WA + Uitgebreid casco heeft.
 • 10% premiekorting tijdens winterstop
  Als u in de winter niet met uw motor rijdt, kunt u kiezen voor de winterstop. U ontvangt dan 10% korting uw op premie. De korting geldt voor de dekkingen WA, WA + Beperkt Casco en WA + Uitgebreid Casco. Niet voor aanvullende dekkingen.

  Van 15 december tot 1 maart mag er niet worden gereden met de motor. De schade die u bij anderen veroorzaakt is dan niet verzekerd.
 • Pechservice in het buitenland
  Staat u op vakantie in het buitenland met pech langs de weg? Wij regelen dat u wordt geholpen. Uw motor is niet meer te repareren na pech of een ongeval? Wij organiseren vervangend vervoer en zorgen dat uw eigen motor naar Nederland komt. U kunt uw reis zonder zorgen voortzetten.
 • U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen
  U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen. Wij beŽindigen uw verzekering 30 dagen later.

Wat vergoedt de motorverzekering

Wettelijke Aansprakelijkheid

Elke eigenaar is verplicht zich te verzekeren voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze vergoedt schade die u aan anderen veroorzaakt.

WA + Beperkt Casco

Met deze dekking verzekert u zich voor voor de financiŽle gevolgen van schade die u aan anderen veroorzaakt. Wij dekken ook schade aan uw eigen motor door brand, diefstal, poging tot diefstal, storm en botsing met dieren.

WA + Uitgebreid Casco

Met deze dekking verzekert u zich voor schade die u aan anderen veroorzaakt. Wij dekken ook schade aan uw eigen motor door onder andere brand, diefstal, botsing met dieren, storm of vandalisme, zelfs als het uw eigen schuld is. Ook uw motorkleding en helm zijn verzekerd. Deze dekking wordt ook Allrisk genoemd.

Accessoires

Accessoires zoals een kofferset, valbeugels of windscherm zijn standaard meeverzekerd tot EUR 500,-. Vindt u dit bedrag niet voldoende, dan kunt u dit bedrag verhogen naar maximaal EUR 5.000,-.

Rechtsbijstand

U krijgt een ongeluk en het is niet duidelijk wie de schuldige is? Of zijn er problemen met de garantie van uw motor? Het kan gebeuren dat u in een situatie komt waarbij u juridische hulp nodig heeft. Dit kan zonder verzekering veel geld kosten. Kies deze dekking voor hulp door deskundige juristen.

Opzittenden Plus

Deze dekking vergoedt schade aan u en uw passagiers tot maximaal EUR 25.000,-. De personen moeten dan wel op de motor zitten die bij ons is verzekerd. Overlijdt een passagier na een ongeval of raakt iemand blijvend invalide? Dan keren we als voorschot een bedrag uit van EUR 2.500,- totdat duidelijk is wat de exacte schade is.

Over het eigen risico

Er geldt standaard een eigen risico van EUR 100,- per schade. Dat betekent dat u bij schade de eerste EUR 100,- zelf betaalt. Is een bestuurder jonger dan 24 jaar, dan geldt een extra eigen risico van EUR 200,- per schade.

U kunt uw eigen risico ook verhogen. Door uw eigen risico te verhogen, betaalt u een lagere premie. Voor de dekking Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) geldt geen eigen risico.

Als u gebruik maakt van onze herstelservice dan verlagen wij uw eigen risico met EUR 100,-.

Bekijk de verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt u deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.