header rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering

Waarom een rechtsbijstandverzekering

Heeft u ruzie met de buren? Of heeft u een conflict met een online winkel? Voor deze situaties kunt u een rechtsbijstandverzekering afsluiten. U bent dan verzekerd van juridische hulp en staat er niet alleen voor.

 • Er is geen wachttijd; u krijgt gelijk hulp
  Bij de meeste rechtsbijstandverzekeringen krijgt u de eerste maanden geen juridische hulp. Dat is anders bij de Via mijn werk rechtsbijstandverzekering. Die heeft geen wachttijd. U krijgt direct na het afsluiten hulp. Het conflict moet wel ontstaan zijn nadat u de verzekering afsloot.
 • Stel uw vragen aan ervaren juristen
  Bij geschillen staan de ervaren juristen van ARAG voor u klaar. U betaalt geen eigen risico.
 • Zelf een advocaat kiezen
  Is de hulp van een advocaat verplicht om u in een procedure bij de rechter bij te staan? Dan mag u zelf bepalen welke advocaat wordt ingeschakeld. De kosten van externe hulp, zoals een advocaat, wordt vergoedt tot maximaal EUR 60.000,-. Is een advocaat in een gerechtelijke of administratieve procedure niet verplicht? Maar u wilt dat toch? Dan kan dat. De vergoeding is dan gemaximeerd tot EUR 10.000,-. Schakel niet zelf een advocaat in. Vraag altijd eerst toestemming.
 • U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen
  U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen. Wij beŽindigen uw verzekering 30 dagen later.

Wat vergoedt de rechtsbijstandverzekering

Met de Via mijn werk rechtsbijstandverzekering verzekert u zichzelf en uw gezin van juridische hulp bij conflicten. De verzekering is opgebouwd uit een basismodule en verschillende aanvullende modules. De aanvullende modules zijn los af te sluiten.

Module Consument, Wonen, Sociale Verzekeringen & Pensioen

Dekking in: Europese Unie, onroerend goed alleen in Nederland

Met deze module bent u verzekerd voor rechtshulp en het verhalen van schade die een ander u heeft toegebracht. U kunt hierbij denken aan een online aankoop die nooit is geleverd, problemen met uw energieleverancier of een geschil over de hoogte van uw uitkering. Maar ook onenigheid over een erfenis of ruzie met uw buren over het tuinhek is gedekt.

Module Verkeer

Dekking in: wereldwijd

Met deze module verzekert u zich van juridische hulp bij conflicten door deelname aan het verkeer. Het maakt hierbij niet uit hoe u deelneemt aan het verkeer. Dit kan per auto zijn, maar bijvoorbeeld ook wandelend of skiŽnd. Bent u het niet eens met de rekening voor reparatie van uw auto? Of probeert iemand u onterecht te laten opdraaien voor schade na een ongeluk? Met deze dekking krijgt u hulp van ervaren juristen om problemen op te lossen.

Module Arbeid

Dekking in: Europese Unie

Met deze module kunt u juridische hulp krijgen als er conflicten rond uw inkomen ontstaan. Bijvoorbeeld bij een gedwongen ontslag. Juist wanneer een conflict gevolgen heeft voor uw inkomen, is juridisch advies belangrijk.

Module Fiscaal & Vermogen

Dekking in: Nederland

Met deze module krijgt u juridische hulp bij conflicten met de Belastingdienst of een geschil in verband met de verkoop van aandelen. Ook heeft u dekking bij een geschil rondom de aanschaf van een tweede huis.

Module Echtscheidingsmediation

Dekking in: Nederland

Deze module geeft recht op hulp van een bemiddelaar (mediator). De bemiddelaar helpt u bij een scheiding (huwelijk of een geregistreerd partnerschap). Er wordt bijstand verleend aan beide partners. De vergoeding is maximaal EUR 5.000,-.

Bekijk de verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt u deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.