header reisverzekering

Reisverzekering

Waarom een reisverzekering?

Met de reisverzekering bent u verzekerd voor dagreizen of vakanties naar het buitenland. Binnen Nederland zijn uitstapjes met een geboekte overnachting ook gedekt. Een wintersportvakantie is standaard meeverzekerd bij de Via mijn werk reisverzekering.

Wat maakt onze verzekering zo goed?

 • Kies de dekking die u nodig heeft
  U kunt naast de basisdekking kiezen uit verschillende uitbreidingen. Bijvoorbeeld voor uw bagage of geneeskundige kosten. U kunt zelf makkelijk uw reisverzekering samenstellen.
 • Onze alarmcentrale staat altijd voor u klaar
  U kunt altijd rekenen op onze alarmcentrale. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Of u nu pech krijgt onderweg of een medisch probleem, de alarmcentrale staat voor u klaar.
 • Gratis wintersportdekking
  De kosten van hulpverlening tijdens de wintersport zijn standaard mee­verzekerd bij de basisdekking.

Wat vergoedt de reisverzekering?

De Via mijn werk reisverzekering stelt u zelf samen uit onderstaande dekkingen.

Basisdekking

Met de basisdekking kunt u rekenen op hulpverlening en vergoeding van de bijbehorende kosten. Hierbij moet u denken aan:

 • Vervoer terug naar Nederland (repatriëring)
 • Medische bijstand bij ernstige ziekte, ongeval en overlijden
 • Toezending van medicijnen
 • Hulp bij verlies van paspoort en visum
 • Het regelen van opsporing, redding en berging

De kosten voor hulpverlening, als gevolg van een ongeval tijdens uw wintersport, zijn ook meeverzekerd. U heeft standaard een wereldwijde dekking.

Bagage

Bij schade, diefstal of verlies van uw bagage ontvangt u een vergoeding tot maximaal EUR 3.000,- per persoon en maximaal EUR 6.000,- voor alle verzekerden bij elkaar.

Vindt u deze bedragen niet voldoende? Dan kunt u voor de uitgebreide bagagedekking kiezen. U ontvangt dan een vergoeding tot maximaal EUR 5.000,- per persoon en maximaal EUR 10.000,- voor alle verzekerden bij elkaar.

Geneeskundige kosten

Wij adviseren altijd de dekking Geneeskundige kosten mee te verzekeren. Uw zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle geneeskundige kosten in het buitenland.
Met de dekking Geneeskundige kosten worden onder andere de volgende kosten vergoed:

 • Kosten van artsen
 • Ziekenhuisopname
 • Operatiekosten

Heeft u het eigen risico op uw zorgverzekering verhoogd? Kosten die binnen het vrijwillig gekozen eigen risico vallen, worden niet vergoed.

Vervangend vervoer en repatriëring

Gaat u met uw eigen auto op vakantie naar het buitenland? Kies dan voor de dekking Vervangend vervoer. Bij pech of een ongeval onderweg regelen wij:

 • Vervangend vervoer
 • Een vervangende bestuurder
 • Transport van het voertuig naar een garage
 • Het terughalen van uw voertuig naar Nederland

Het vervoermiddel mag niet ouder zijn dan 15 jaar. Let op: heeft u bij ons een auto- of motorverzekering afgesloten? Dan hoeft u deze dekking niet af te sluiten. Bij deze verzekering is vervangend vervoer en repatriëring van de auto standaard meeverzekerd.

Ongevallen

U krijgt een vergoeding als u of uw medeverzekerde tijdens de reis overlijdt of blijvend invalide wordt door een ongeval.

Vergoedingen:
Overlijden: EUR 20.000,-
Blijvende invaliditeit: max. EUR 60.000,-

Vergoedingen kinderen jonger dan 16 jaar:
Overlijden: EUR 4.000,-
Blijvende invaliditeit: max. EUR 74.000,-

Bijzondere sporten

Beoefent u een bijzonder risicovolle sport zoals bergsport, parachutespringen en onderwatersport, dan bent u niet verzekerd. Wilt u deze risico's meeverzekeren? Kies dan voor deze dekking. Snorkelen en wintersporten (o.a. skiën, snowboarden en langlaufen) zijn wel standaard in de basisdekking meeverzekerd.

Annuleringskosten

Moet u voor vertrek uw vakantie annuleren? Dan vergoeden wij de kosten die u maakt als gevolg van de annulering.

Bent u op vakantie en moet u eerder naar huis? Dan krijgt u een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen. Het verzekerde bedrag is standaard maximaal EUR 1.500,- per persoon per reis. Wij vergoeden maximaal EUR 6.000,- per verzekeringsjaar voor alle verzekerden samen.

U ontvangt een vergoeding bij annulering of eerder terugkeren van uw reis door bijvoorbeeld:

 • Ziekte
 • Een ongeval
 • Een sterfgeval

Vindt u de bedragen niet voldoende? Dan kunt u voor een hogere dekking kiezen. De vergoeding is dan maximaal tot EUR 3.000,- per persoon per reis en maximaal EUR 12.000,- per verzekeringsjaar voor alle verzekerden samen.

Sluit u een kortlopende reisverzekering af? Dan geldt de opgegeven reissom als het verzekerde bedrag.

Afkoop eigen risico huurauto's

Als u schade aan een huurauto heeft, dan geldt in de meeste gevallen een eigen risico. Met deze dekking vergoeden wij het eigen risico tot maximaal EUR 1.000,-.

Bekijk de verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt u deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.