header woonhuisverzekering

Woonhuisverzekering

Waarom een Woonhuisverzekering

Een eigen huis is uw waardevolste bezit. Daar bent u vanzelfsprekend zuinig op. Helaas kunnen vervelende gebeurtenissen zoals brand of lekkage leiden tot forse kosten. Met de Via mijn werk woonhuisverzekering bent u goed verzekerd. Zo woont u zonder zorgen.

 • U bent All Risk verzekerd
  De Via mijn werk woonhuisverzekering vergoedt bijna elke schade aan uw woning. Denk aan gebeurtenissen zoals brand, lekkage en stormschade.
 • Uw bent altijd voor de juiste waarde verzekerd
  Kosten stijgen en dat geldt ook voor reparatiekosten als er wat met uw huis gebeurt. Voor uw verzekering maakt dat niet uit. U bent altijd voor de juiste waarde verzekerd. Dat garanderen wij. Een hele geruststelling.
 • Glas is gratis meeverzekerd
  Onze woonhuisverzekering vergoedt de kosten van gebroken ramen. Ook het glas in deuren, kunststof koepels, windschermen, balkonhekken en tuinhekken valt onder deze dekking. Heeft u zonnepanelen? Zelfs deze zijn verzekerd.
 • Uw tuin is gratis meeverzekerd
  De Via mijn werk woonhuisverzekering houdt niet op bij de deur. Ook schade aan de tuin is tot EUR 25.000,- gewoon meeverzekerd.
 • Wij nemen u alle zorg uit handen
  Als u ervoor kiest om gebruik te maken van onze herstelservice, heeft u gelijk een zorg minder. U hoeft schade alleen aan ons te melden. Wij doen de rest. Wij zorgen dat vakmensen de schade komen herstellen en dat de rekeningen worden betaald.
 • Eigen risico
  Onze woonhuisverzekering heeft een eigen risico van EUR 150,-. Bij schade door storm en water gerelateerde schade is het eigen risico EUR 250,- per gebeurtenis. Als u gebruik maakt van de herstelservice heeft u geen eigen risico. Behalve als het om een storm en waterschade gaat, dan moet u het eigen risico van EUR 250,- wel betalen. Heeft u schade die beneden het eigen risico blijft dan kunt u geen gebruik maken van onze herstelservice.
 • Wij rekenen geen poliskosten
  Wij brengen voor deze verzekering geen kosten voor de opmaak van de verzekeringspapieren in rekening.
 • U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen
  U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen. Wij beŽindigen uw verzekering 30 dagen later.

Wat vergoedt de woonhuisverzekering

Brand, lekkage, stormschade

De Via mijn werk woonhuisverzekering vergoedt bijna elke schade aan uw woning. Denk aan gebeurtenissen zoals brand, lekkage en stormschade. Plotselinge en onvoorziene gebeurtenissen dus, die u niet zelf in de hand had.

Gebroken ramen

Onze woonhuisverzekering vergoedt de kosten van gebroken ramen. Ook het glas in deuren, kunststof koepels, windschermen, balkonhekken en tuinhekken is verzekerd. Wij vergoeden schade aan glas in lood en draadglas niet als die is veroorzaakt door een technisch mankement of een fabricagefout.

Schade aan uw tuin

Een brand of lekkage heeft ook de tuin die bij uw woning hoort beschadigd? U bent tot EUR 25.000,- verzekerd voor het opnieuw aanleggen van bestrating en beplanting. Schade veroorzaakt door het weer is niet verzekerd. Ook als er iets uit uw tuin wordt gestolen of er opzettelijk iets kapot wordt gemaakt, is dat niet verzekerd.

Schade aan uw garage

Een garage die aan uw woning vast zit of die op het terrein van uw woning staat, is standaard meeverzekerd. U kunt ook een garage meeverzekeren als die binnen 300 meter van uw woning ligt. In dat laatste geval is de garage verzekerd tot EUR 20.000,-.

Wat is niet verzekerd?
 • Opzet
 • Onvoldoende onderhoud of slijtage
 • Een aardbeving of vulkaanuitbarsting
 • Een overstroming door dijkdoorbraak
 • Een kernreactie
 • Molest (bijvoorbeeld oorlogsconflict, opstand, oproer en muiterij).

Bekijk de verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt u deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.